Sun-ridge – Het ruimtebesparende zonneboilersysteem voor op de daknok

Sun-ridge – Het ruimtebesparende zonneboilersysteem voor op de daknok

Nieuwste innovatie van thermische zonne-oplossing

  • Altijd zon opbrengst
  • Geïntegreerd water opslagvat met vacuüm isolatie
  • Hoge efficiency door speciale zon absorptie coating
  • Modulaire opbouw
  • Houdt de rest van het dak vrij voor dakramen en PV panelen

De SunRidge is een uniek ontworpen zonneboiler systeem. Dit systeem kan door middel van zoninstraling sanitair warm tapwater voor woningen leveren. Het collector gedeelte en het opslag gedeelte is bij de SunRidge geïntegreerd. Doordat dit geïntegreerde geheel op de nok van het dak van een woning wordt gemonteerd, is er geen ruimte in de woning nodig om een opslagvat te plaatsen. Daarnaast maakt de locatie van de SunRidge het mogelijk om het schuine dakvlak juist te benutten voor zonne-energie (PV) panelen.

Vanwege de unieke vorm én positie van de SunRidge op de nok van het dak, zal er altijd optimaal gebruik gemaakt kunnen worden van zoninstraling. Een oriëntatie op het zuiden, wat bij conventionele zon thermische panelen de voorkeur heeft, is bij toepassing van de SunRidge dus niet meer noodzakelijk. Van welke kant de zon ook schijnt, er zal altijd optimaal gebruik gemaakt worden van zoninstraling.

Het SunRidge systeem wordt modulair opgebouwd, waardoor toepasbaarheid op een verscheidenheid aan woningen mogelijk is. Het systeem wordt aangesloten op de warm- en koud tapwaterleidingen van de woning. Hierbij zijn geen pompen, regelsystemen of andere draaiende delen nodig. Dit maakt het systeem zeer onderhoudsarm, stil en robuust.

Over SunRidge

SunRidge B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat is ontstaan vanuit het ingenieursbureau De Beijer RTB. Dit bedrijf, dat door Henk de Beijer is opgericht, is al 35 jaar gespecialiseerd in innovatieonderzoek en het ontwikkelen van nieuwe product-markt combinaties op het gebied van duurzame energie. Vele door RTB ontwikkelde producten zijn reeds onder namen van Internationale producenten op de markt gebracht. Het bedrijf bezit door zijn geschiedenis een grote hoeveelheid inzicht & technische kennis om betrouwbare en duurzame producten te ontwikkelen en te produceren.

Link: https://www.sun-ridge.nl


Delen: