School genie Haley Taylor Schlitz, 16 jaar, toegelaten tot 9 rechtenfaculteiten

School genie Haley Taylor Schlitz, 16 jaar, toegelaten tot 9 rechtenfaculteiten

Haley Taylor Schlitz is het toonbeeld van uitmuntendheid. De 16-jarige Texaanse en universiteitsstudent die in mei afstudeert aan de Texas Woman’s University (ze studeerde af op de middelbare school op 13-jarige leeftijd) bereidt zich voor om dit najaar rechten te gaan studeren aan de Dedman School of Law van de Southern Methodist University. Volgens de American Bar Association is het een van de negen rechtsscholen die de briljante tiener hebben geaccepteerd.

Rechtenscholen zoals Howard University, de University of Arkansas in Little Rock en Texas Southern University behoorden tot de instellingen die Schlitz accepteerden.

“Ik denk dat de hele educatieve ervaring me echt heeft geholpen om te groeien en te leren wie ik beter ben”, zei Haley in een interview. “Veel mensen ontdekken dat pas later in hun leven over zichzelf. Mijn opleiding heeft me echt geholpen om te leren kennen wie Haley is.

Schlitz kreeg thuisonderwijs nadat haar ouders besloten haar in de vijfde klas van de openbare school te halen, omdat ze niet geloofden dat ze goed les kreeg.

‘Ik heb net geleerd dat ik de eindejaarstoets moet halen om naar de volgende klas te gaan’, zegt ze. “Ik heb niet geleerd om te leren.”

De bescheiden tiener is haar ouders dankbaar dat ze ervoor hebben gekozen haar thuisonderwijs te geven. Aanvankelijk streefde Schlitz ernaar om net als haar moeder dokter te worden, maar ze veranderde van gedachten en besloot in plaats daarvan een carrière in de rechten na te streven. Haar doel is om een pleitbezorger te zijn voor begaafde studenten uit traditioneel verwaarloosde gemeenschappen.

‘Thuisonderwijs heeft me geholpen mijn eigen tempo te volgen en op mijn eigen voorwaarden te gedijen,’ zei Haley. “Ik kon overslaan wat ik wist en doen wat op mijn intellectuele niveau lag.”

Maar laat je niet misleiden. De ambitieuze jongedame studeert gewoon niet voortdurend. Ze houdt van lezen, schrijven, tekenen en videogames spelen met haar broer.

In de afgelopen vijftien jaar is het aantal zwarte kinderen dat thuisonderwijs krijgt, verdubbeld van 103.000 naar ongeveer 220.000. Zwarte ouders noemen een aantal redenen om hun kinderen thuisonderwijs te geven, maar racisme op scholen en ondermaats onderwijs zijn de belangrijkste redenen voor de verschuiving naar onconventioneel onderwijs.

Delen: