Salvestrolen in (onbespoten) planten
Wanneer planten bespoten worden met chemische bestrijdingsmiddelen, dan gaan ze zelf geen salvestrolen (en soortgelijke moleculen in de “trolen” familie en moleculen zoals laetrile/amygdalin) meer aanmaken. Salvestrolen zijn natuurlijke afweermechanismen van planten zelf tegen ongedierten.
De win-win situatie met salvestrolen is dat salvestrolen juist ook weer heel gezond zijn voor mensen. In tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen, die slecht zijn voor de planten, het bodemleven in de positieve zin, en voor mensen.
Op dezelfde manier dat bomen nodig zijn om voldoende zuurstof te maken, dat is eenzelfde soort wisselwerking. Bomen nemen veelal koolstofdioxide op, voor hun groei, en laten meer zuurstof vrij. Koolstofdioxide in hoge concentraties (of in ’n verkeerde verhouding) is giftig voor mensen en zuurstof is weer heel erg belangrijk voor ’n juiste stofwisseling allerlei voor mensen.
Bronnen:
https://www.orthokennis.nl/artikelen/Bitter-is-beter,-een-introductie-tot-salvestrolen
Andere dingen die juist weer wel heel goed en nodig zijn voor planten zijn bodembacterien, bodembacterien zoals bijvoorbeeld Bacillus subtilis, die er voor zorgen dat alle elementen in de aarde de vorm aannemen die planten kunnen opnemen. En zo krijg je dus hele gezonde en voedingsrijke planten. En het volgende probleem met chemische pesticiden is dat die ook schadelijk (en dodelijk) zijn voor het bodemleven.
Een manier om extra positieve bodembacterien in de grond te krijgen is (naast geen chemische pesticiden gebruiken) compost thee met met levende bodembacterien te gebruiken. (Ook wel effectieve micro organismen genoemd.) Dat positieve soorten bacterien zijn. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld wat melkzuur bacterien doen voor melk en wat acetobacterien doen voor (rauwe, levende) azijn.
Bronnen:
https://bountea.com/about-us/the-inventor/
Delen: