PVT zonnepanelen hebben ’n nog veel hoger rendement per m2 dan PV zonnepanelen alleen.

PVT zonnepanelen hebben ’n nog veel hoger rendement per m2 dan PV zonnepanelen alleen.

Naast dat PhotoVoltaische zonnepaneelcellen steeds maar meer effectiever blijven worden in het omzetten van zonlicht naar electriciteit, hebben PhotoVoltaische-Thermische zonnepanelen ’n nog veel hoger rendement per vierkante meter. Eigenlijk kun je zeggen tenminste 2x zo veel rendement per m2. Dit maakt volledige zelfvoorziening van stroom, verwarming, verkoeling en warm water dus nog haalbaarder.

Dit kan omdat er onder het zonnepaneel ’n thermisch paneel ligt, waarmee je dus met hetzelfde oppervlak veel meer rendement kunt halen omdat je zowel stroom genereert als ook meteen warm water genereert. Dus dat is ’n enorme winst per m2.

En daarnaast worden de PV panelen zelf ook nog effectiever, want de T panelen nemen ’n groot deel van de warmte van de zonnepanelen op en hoe koeler de PV panelen zelf zijn hoe effectiever ze zijn in het omzetten van zonlicht naar stroom.

Alles bijmekaar genomen is het dus ’n rendements-verbetering van meer dan 200% dankzij beter gebruik van oppervlak en ’n verbetering van de algemene prestatie. En het zal waarschijnlijk ook nog zo zijn dat door de warmteabsorbtie van het thermische paneel de zonnepanelen zelf ook nog langer mee zullen gaan dan de nu geldende regel van nog ’n gegarandeerde minimale efficientie van tenminste 85% na 25 jaar. Maar langetijds-data is niet voorhanden en zal zich dus eigenlijk uit de praktijk moeten gaan bewijzen, maar het ligt wel voor de hand.

En als of dit allemaal nog niet genoeg was, werkt het thermische gedeelte van het PVT paneel ook ’s nachts. – En de manieren waarop dit allemaal gebruikt en omgezet kan worden zijn mogelijkerwijs zo veelzijdig, dat er waarschijnlijk nog allerlei nog nieuw uit te vinden toepassingen voor bedacht zullen gaan worden. – Op dit moment is het mogelijk om met dit systeem te verkoelen en te verwarmen, warm water te genereren en stroom op te wekken, op de helft van de ruimte die voorheen nodig was.

PVT paneel

Bron: https://triplesolar.eu/


⁀➴ Deel dit artikel:
Gerelateerd artikel:  De BioHome3D, het eerste met houtzaagsel en maishars geprinte tiny house
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com