Kat reist 1.000 kilometer om baasje terug te vinden

Kat reist 1.000 kilometer om baasje terug te vinden

De kat reisde 1.000 kilometer om haar baasje terug te vinden, die van Frankrijk naar Duitsland was verhuisd. Een tocht die het beestje maar liefst zes maanden kostte.

Afgelopen juni verhuisde het baasje van de kat, de 74-jarige journaliste Hildegard Holtschneider, van het zuidwesten van Frankrijk terug naar haar geboortestad Düsseldorf. Ze was van plan om haar jonge katje Louise-Charlotte mee te nemen, maar die was tijdens de verhuizing nergens te bekennen. Met pijn in het hart moest de vrouw zonder haar geliefde huisdier vertrekken. Maar eenmaal gesetteld in Duitsland, zette Hildegard haar zoektocht toch voort. “Ik heb wanhopig naar haar gezocht en alle dierenbeschermingsorganisaties, opvangcentra en artsen in de omgeving gebeld, maar niemand had haar gezien”, vertelde ze aan de Duitse krant Rheinische Post.

Zes maanden later kreeg Hildegard een opmerkelijk telefoontje van een dierenartsenpraktijk in het Duitse Braunschweig, op zo’n 300 kilometer van Düsseldorf. Een studente had de jonge kat miauwend voor haar deur ontdekt. Ze nam het dier een paar dagen in huis voordat ze hem naar een dierenarts bracht, die zich realiseerde dat de kat gechipt was. De studente bood aan om Louise-Charlotte rechtstreeks naar haar baasje in Düsseldorf te brengen: “Het was ongelooflijk, we ontmoetten elkaar op het perron van het station, ik huilde en mijn kleine Maltezer herkende mijn kat meteen, ze gaven elkaar allebei kusjes”.

Hildegard heeft nog steeds veel vragen: hoe kon deze kat, die nog nooit in Duitsland is geweest, zo’n kant op gaan? Hoe heeft ze zes maanden kunnen overleven? “Ik heb Louise-Charlotte wel gevraagd hoe ze het heeft gedaan, maar ze gaf me natuurlijk geen antwoord!”, grapt ze.

Link:

https://www.linkedin.com/in/hildegard-dr-holtschneider-1647a3b2/?originalSubdomain=de


Delen: