Hyundai bereidt exclusieve N Vision 74 FCEV-supercar voor tegen 2026

Hyundai bereidt exclusieve N Vision 74 FCEV-supercar voor tegen 2026

N Vision 74 zal beperkt zijn met 100 jaarlijks geplande eenheden gedurende de eerste twee jaar.

Baanbrekende supercar

Hyundai Motor Group heeft naar verluidt zijn baanbrekende supercar voor elektrische voertuigen met waterstof-brandstofcellen (FCEV) ontwikkeld op basis van het veelgeprezen N Vision 74-concept. Dit is gebaseerd op recente rapporten uit Zuid-Korea, waarin wordt voorspeld dat het bedrijf zich klaarmaakt voor zijn productie met plannen om deze tegen 2026 uit te rollen.

In 2022 werd het N Vision 74-concept voor het eerst tentoongesteld naast het IONIQ 6-model met een mix van waterstof FCEV-technologie en retro-designelementen geïnspireerd op de Hyundai Pony uit de jaren 70. Als gevolg hiervan integreert dit concept een batterij-elektrisch systeem met een brandstofcel-elektrisch voertuig (FCEV).

Onlangs suggereerden berichten van Koreaanse nieuwsmedia dat Hyundai onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten is gestart met betrekking tot de componenten voor de N Vision 74. Volgens Hankyung zullen de plannen om de productie van onderdelen daarvoor in juli te voltooien, klaar zijn.

Slechts 100 eenheden per jaar.

Bovendien wordt verwacht dat het productievolume van de N Vision 74 beperkt zal zijn, met slechts 100 geplande eenheden per jaar gedurende de eerste twee jaar. Bovendien voorspellen insiders uit de sector dat de prijs rond de $366.000 zal liggen. Wat de specificaties betreft, hij wordt geleverd met een batterij van 62,4 kWh met een topsnelheid van ongeveer 250 km / u en een geschat bereik van meer dan 600 kilometer volgens Hyundai. Andere specificaties zijn onder meer een maximaal koppel van 900 Nm en 775 pk.

Nu Hyundai ambitieuze doelen stelt voor zijn N Vision 74, streeft het bedrijf naar commercieel succes met de innovatie van op erfgoed geïnspireerd design en de volgende generatie EV-technologie. De voorbereidende proeven zullen deze zomer van start gaan.

Delen: