Lion’s mane paddestoel supplement genereert nieuwe neuronen (+ Kweek zelf lion’s mane + Lion’s mane steak recept)

Lion’s mane paddestoel supplement genereert nieuwe neuronen (+ Kweek zelf lion’s mane + Lion’s mane steak recept)

Hericium erinaceus, lion’s mane, pruikenzwam

reishi vormen

Lion’s mane neuropeptiden zijn verantwoordelijk voor de groei, behoud en proliferatie van neuronen en myeline in de hersenen*. Dit gespecialiseerde eiwit is nodig voor de groei van neuronen in onze hersenen.

Lion’s Mane bevordert het proces van myelinisatie. Dit is het proces van signaaloverdracht door de zenuwen, welke lion’s mane blijkt te versnellen.

Mensen die een bijdrage willen leveren aan het concentratie- en leervermogen kunnen Lion’s Mane heel goed gebruiken*. Tevens heeft lion’s mane een positieve invloed op ons geheugen*.

* Deze gezondheidsclaims, gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen, zijn -op dit moment- nog bij de ESFA in behandeling.

Ericenones en Erinacines

N.G.F. is een fantastische stof, maar heeft één beperking: het wordt erg slecht opgenomen in onze hersenen omdat het niet goed de bloed-hersenbarrière kan passeren. De bloed-hersenbarrière kan alleen gepasseerd worden door kleine lipide (vetten) oplosbare stoffen.

Het is dus niet (nog niet) mogelijk om een supplement te ontwikkelen die direct NGF naar de hersenen stuurt. Lion’s Mane heeft een bijzondere eigenschap die dit probleem kan helpen oplossen. Lion’s Mane is, door middel van Ericenones en Ericacines, in staat om de lichaamseigen productie van NGF te stimuleren en zo het gewenste effect te kunnen veroorzaken.

Paul Stamets over de Lion’s mane pruikenzwam.

Supplementen links:

https://www.superfoodsonline.nl/purason-hericium-lions-mane-120-capsules

https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/opus-lion-s-mane-mushroom-30-ml-6100000900

https://www.dekruidenbaron.nl/biologische-lions-mane-400-mg-60-capsules.html

https://www.bol.com/nl/nl/p/lion-s-mane-neuro-support-biologisch-supplement-voor-brein-en-geheugen-stress-verlagend-concentratie-verhogend-60-capsules-fungivital/


Lion’s mane steak recept:

Lion’s mane kweekset


Mr. Anderson
Laatste berichten van Mr. Anderson (alles zien)
Delen: