Hooghoudt brouwt jenever uit regenwater

Hooghoudt brouwt jenever uit regenwater

Distilleerder Hooghoudt presenteerde donderdag de eerste fles jenever, gebrouwen uit regenwater, gepresenteerd aan wethouder Glimina Chakor. In eerste instantie gaat het om een productielijn van 700 flessen. Naast het beperken van de hoeveelheid drinkwater die wordt gebruikt bij de productie van jenever, biedt de nieuwe productiemethode een oplossing voor de wateroverlast op bedrijventerrein Euvelgunne.

Het Hardenbergse bedrijf D2D Water Solutions kreeg subsidie om aan te tonen dat het mogelijk was om met de door hen ontwikkelde unit van regenwater drinkwater te maken. De unit is daarmee een oplossing voor een wereldwijd probleem: het tekort aan schoon drinkwater.

“Wateroverlast wordt door het veranderende klimaat een steeds groter probleem in onze gemeente”, vertelt wethouder Glimina Chakor. “Door schoon regenwater uit het riool te houden maken we Groningen stap voor stap duurzaam en klimaatbestendig. Ik vind het super dat we dit met zoveel verschillende partijen en bedrijven op Euvelgunne voor elkaar krijgen.

Delen: