Het sterk alkalische en extra mineraalrijke bamboezout

Het sterk alkalische en extra mineraalrijke bamboezout

Bamboezout is een mineraalrijk zout met een zeer hoge zuiverheid en alkaliteit dat zorgvuldig wordt bereid volgens een duizend jaar oude boeddhistische traditie. Bamboezout is een hoofdbestanddeel in de meeste Koreaanse en Japanse huishoudens voor culinair en medicinaal gebruik en wordt over de hele wereld snel bekend vanwege zijn premium kwaliteit en enorme gezondheidsvoordelen.

https://odysee.com/@TasteMade:d/Characteristics-and-usage-of-bamboo-salt:3

Geschiedenis van bamboezout

Bamboezout werd oorspronkelijk bijna duizend jaar geleden ontwikkeld door boeddhistische monniken als een traditioneel medicijn. Het wordt gemaakt door bamboestengels te vullen met zeezout en deze op hoge temperatuur te roosteren om gifstoffen te verwijderen en het zout te voorzien van mineralen.

Hoe bamboezout word gemaakt

Ten eerste wordt natuurlijk zeezout met de hand geoogst en in de zon gedroogd.
Het zout wordt vervolgens in drie jaar oude bamboepilaren gestort en afgesloten met rode klei.
Vervolgens worden de bamboepilaren in een ijzeren oven geplaatst en geroosterd boven een dennenhoutvuur op 800 graden Celsius.

Na 8-15 uur wordt de bamboe verbrand en blijft er een witte zoutpilaar over.

De zoutpilaren worden vervolgens gemalen en opnieuw verzegeld tot nieuwe bamboestengels die 1 tot 9 keer worden geroosterd. Bamboezout dat 1x gebrand is heeft ’n pH van 9 met ’n milde zwavelsmaak, ideaal voor koken en kruiden. Bamboezout dat 3x gebrand is heeft een pH van 10 en een sterkere zwavelsmaak, minder geschikt voor mildere gerechte, maar wel geschikt voor gebruik bij robuustere gerechten. Bamboezout dat 9x gebrand is heeft ’n pH van 11 en heeft ’n zeer sterke zwavelsmaak, deze word vaak alleen medicinaal gebruikt.

Rijk aan mineralen

Bamboezout bevat meer dan 70 bioactieve mineralen zoals K, P, Ca, Mg, Si, Fe, Cu, Ba, V, Mn, Zn, Ge, Mo, Se, Pt, S, Sr, B, Li, die essentieel zijn voor de productie en activering van enzymen en biologische activiteiten. Sterker nog, bamboezout heeft een chemische samenstelling die erg lijkt op die van ons lichaam!

Zeer alkalisch

Bamboezout is zeer alkalisch met een pH van 9 tot 11 (voedingsmiddelen groter dan 7 worden als alkalisch beschouwd) De hoge pH-waarde van het zout neutraliseert zuur voedsel en de alkalivormende minerale samenstelling heeft een alkaliserend effect op het lichaam.

Gezondheidsvoordelen van bamboezout

Bamboezout balanceert en vult de elektrolyten beter aan dan conventioneel zout, omdat het een lagere geleidbaarheid heeft dan andere zouten en vanwege zijn kleine formaat snel door de celmembranen wordt opgenomen.

Bamboezout verbetert de immuunfunctie vanwege het hoge antibacteriële gehalte. In vergelijking met andere zouten is het effectiever in het helpen van het lichaam bij het elimineren van schadelijke virussen en bacteriën. En in die zin is het ook effectiever om met ’n oplossing van bamboezout te gorgelen dan met gewoon zout.

Bamboezout werkt ook als een antioxidant door verschillende antioxiderende enzymen te activeren.

Links naar goed prijs/kwaliteit Koreaanse bamboezout:

https://www.plein.nl/bambu-salz-bamboezout-zeer-fijn-1x-gebrand-110-gr

https://www.plein.nl/bambu-salz-bamboezout-fijn-2x-gebrand-150-gr

https://www.plein.nl/bambu-salz-bamboezout-grof-9x-gebrand-100-gr

N.B. Omdat de smaak extreem intens is, vooral het zwavel component, zou ik persoonlijk beginnen met de 1x gebrande bamboezout, vooral als het om ’n culinaire verrijking gaat met wat extra gezondheidsvoordelen. En mocht je dat acceptabel vinden dan eventueel de meervoudig gebrande bamboezouten gaan proberen zoals de 2x gebrande of de 9x gebranden. De 9x gebrande word voornamelijk medicinaal gebruikt en is voor culinair gebruik niet het meest aan te raden en dat is waarschijnlijk nog ’n understatement, tenzij je, als je het je voor kunt stellen, het je lekker lijkt om qua vergelijkingmateriaal aan ’n zwavelkristal uit ’n grot te likken. 🙂


Mr. Anderson
Laatste berichten van Mr. Anderson (alles zien)
Delen: