Gamma Hersengolven

Gamma Hersengolven

Gamma hersengolven hebben de hoogste frequentie. Ze zorgen voor de gelijktijdige verwerking van informatie uit verschillende hersengebieden. Door hun hoge frequentie zijn ze in staat om informatie vanuit verschillende hersengebieden te verwerken. Ook zijn gamma hersengolven in staat om informatie snel en stil door te geven. De geest moet in plaats van actief, juist stil zijn om toegang te krijgen tot het gamma spectrum.

Voorheen werd Gamma afgedaan als ‘hersenruis’, maar moderne inzichten laten zien dat gammagolven door hun hoge frequentie meetbare energie uitstralen. Er wordt een link gelegd met het spirituele. De hersengolven gaan oscilleren en mensen doen op het spirituele vlak bijzondere ervaringen op. Het is niet ongewoon dat mediterende mensen gammagolven aanmaken en later vertellen dat ze op die momenten over een bovennatuurlijk inzicht beschikken.

Gamma, energetica en mystiek

In 2005 startten de neurowetenschappers Richard Davidson en Wolf Singer tijdens hun onderzoek naar EEG de discussie over gamma hersengolven. Ze identificeerden gamma, variërend van 25 tot 100 hertz als een organiserende stroom die de gehele hersenen, dus de vier lobben, synchroniseert over alle frequenties. Het belangrijkste verband van gamma ligt volgens Singer en Davidson tussen het aandachtsbewustzijn en het gevoel van mededogen.


Delen: