Conjunctuur

Conjunctuur

Rare vraag misschien, maar niet echt.

Wat denk je dat je eigenlijk (stiekem/onbewust) liever zou willen? Als jij en iedereen echt letterlijk meer zouden mogen kiezen.

Dat iedereen relatief rijk is omdat er goed voor de conjunctuur word gezorgd (dus dat goed eten betaalbaar is, huizen betaalbaar zijn, en alles eigenlijk relatief betaalbaar is)

Of dat er ’n paar mensen veel meer geld erbij krijgen en dat dat eigenlijk inherent, letterlijk onlosmakelijk, er aan meehelpt dat die goede conjunctuur dus steeds minder bestaat?

En dat laatste dan opgeschmuckt onder het mom (de vermomming) van trefwoorden die er nooit wat mee te maken hebben, maar iets ondeugdelijks wel verkoopbaar maken, zoals “marktwerking” en “trickle down economics” en van dat soort voornamelijk kinderboekfabels.

Nota bene: Het is uiteraard ook nog eens slecht voor alle MKB typen economische modellen, maar geeft juist wel heel erg de mogelijkheid tot meer monopolie-achtige realiteitjes met al hun (en meer en meer (en meer)) letterlijke (e.a.) gevolgen van dien.


Conjunctuur = Samenhang en samenwerking van verschillende dingen die tot 1 groot en duidelijk waarneembaar geheel leiden. ’n conjunctuur in het groot kan zowel iets bijzonder positiefs of bijzonder negatief zijn en geldt voor de waarneembaarheden in grosso modo. (Datgene dat voor de meesten en in het algemeen (op verschillende manieren en allemaal bijmekaar (en meestal zelfversterkend)) waarneembaar en waar is.)


Delen: