BYD lanceert een plug-in hybridesysteem van de volgende generatie met een actieradius van 2100 km

BYD lanceert een plug-in hybridesysteem van de volgende generatie met een actieradius van 2100 km

BYD heeft de vijfde generatie van zijn veelgeprezen DM-technologie geïntroduceerd tijdens een persconferentie in Xian, China.

Het evenement markeerde ook de lancering van de Qin L DM-i en Seal 06 DM-i, de eerste voertuigen met dit geavanceerde plug-in hybridesysteem.

BYD zegt dat zijn nieuwste ontwikkelingen drie nieuwe mondiale maatstaven hebben neergezet: het hoogste thermische motorrendement van 46,06 procent, het laagste brandstofverbruik van 2,9 l/100 km en een ongelooflijke actieradius van 2100 km.

DM, wat staat voor Dual Mode, heeft een lange weg afgelegd sinds de introductie met de F3DM in 2008. Het nieuwe systeem bouwt voort op de vierde generatie en toont aanzienlijke verbeteringen en technologische doorbraken.

De kern van de DM-technologie van de vijfde generatie wordt gevormd door een 1,5-liter plug-in hybride benzinemotor. Deze motor beschikt over een maximaal vermogen van 74 kW en een koppel van 126 Nm.

Deze motor bereikt een toonaangevend thermisch rendement van 46,06 procent en profiteert van verschillende geavanceerde technologieën.

Deze omvatten een ultrahoge compressieverhouding van 16, een hoog tuimelend luchtkanaal, een intelligent verbrandingssysteem, een intelligent EFI-systeem, een EGR vóór aandringen op luchtafvoer, intelligente split-koeling en een intelligent variabel smeersysteem.

Het systeem integreert de befaamde Blade-batterij van BYD, verkrijgbaar in twee capaciteiten: 10,08 kWh en 15,87 kWh.

Voor de elektromotor biedt het systeem twee opties: de EHS120-motor met 120 kW en 210 Nm koppel, en de EHS160-motor met 160 kW en 260 Nm koppel.

Het elektrische hybridesysteem (EHS) beschikt over een opmerkelijke efficiëntie van 92 procent onder zware werkomstandigheden, wat neerkomt op een verbetering van 5 procent. Bovendien is de vermogensdichtheid met 15,5 procent toegenomen tot 75,47 kW/l.

BYD heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van batterijtechnologie met een energiedichtheid van 115 Wh/kg, wat een stijging van 15,5 procent betekent. Het ontladingspercentage bedraagt ​​nu 16 graden Celsius, een stijging met 33 procent, en het feedbackpercentage is met 20,3 procent verbeterd tot 5 graden Celsius. Veiligheid en uniform temperatuurbeheer blijven belangrijke hoogtepunten van de Blade-batterij

Het opladen heeft ook aanzienlijke upgrades ondergaan. Het AC-laden is verdubbeld van 3,3 kW naar 6,6 kW, waardoor de oplaadtijd met 60 procent is verkort. Gelijkstroomladen van 30 tot 80 procent duurt nu slechts 21 minuten.

Bovendien ondersteunen externe ontladingsmogelijkheden zoals V2L nu tot 6 kW, waardoor de veelzijdigheid van het systeem wordt vergroot in vergelijking met de vorige limiet van 3,3 kW.

BYD’s DM-technologie van de vijfde generatie vertegenwoordigt een aanzienlijke sprong voorwaarts in de innovatie van plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV).

Door een ongeëvenaarde motorefficiëntie te bereiken, het brandstofverbruik te verminderen en het rijbereik te vergroten, zet BYD nieuwe normen in de branche.

In een tijd waarin hybrides worden gezien als een steeds levensvatbaarder alternatief voor volledig elektrische voertuigen, heeft BYD hernieuwde druk uitgeoefend op andere autofabrikanten, vooral op oudere merken als Toyota en Ford.

Gerelateerd nieuws: BYD heeft binnenkort twee modellen in Nieuw-Zeeland: de langverwachte Shark PHEV en de Sealion 6 PHEV SUV. Beide voertuigen zullen tijdens de Fieldays van volgende maand voor het publiek te bezichtigen zijn.

Delen: